Vinden, binden en blijven boeien van personeel op een krappe arbeidsmarkt

Uit onderzoek van uitkeringsinstantie UWV blijkt dat het aantal banen groeit, maar dat de werkloosheid tegelijkertijd gelijk blijft. Volgens de uitkeringsinstantie stijgt het aantal banen in 2019 naar 8,4 miljoen, ondanks de blijvende werkloosheid. Hoofd arbeidsmarktinformatie Rob Witjes: “Het aanbod van werkzoekenden valt niet altijd een-op-een te matchen met de vraag van werkgevers.” Als werkgever is het dus niet alleen belangrijk om geschikt personeel te vinden, maar ook te blijven boeien. Er is volgens het UWV echter een mismatch in vraag en aanbod.

 

Mismatch in vinden en binden

De mismatch in het vinden en binden van personeel zit in de vraag en aanbod. Vooral binnen de zorg, bouw, ict en transport blijft het aantal moeilijk vervulbare vacatures hoog. Zo stelt het UWV. De mismatch is volgens Witjes op te lossen door creativiteit en flexibiliteit. Witjes: “In slechte economische tijden zijn er minder kansen. We weten niet wanneer er een dip komt. Daarom moeten we juist nu samenwerken om mensen die langs de kant staan aan het werk te helpen.”

Dit kan volgens Witjes door het aanpassen van het eisenpakket. Door een nieuwe werknemer (intern) op te leiden kan iemand met een administratieve achtergrond ook in een andere sector werken. Witjes adviseert werkzoekenden zich breed te oriënteren en dus verder te kijken dan de bekende sector.

 

Bron: RTLZ

voor de werkgever, voor de werknemer

Geef een reactie