NIEUWE BOUW-CAO: “STRAAL UIT DAT JE WILT INVESTEREN IN DE MENSEN.”

Op 1 februari 2018 starten de onderhandelingen over de nieuwe bouw-cao. Namens CNV Vakmensen roept onderhandelaar Gijs Lokhorst bouwdirecteuren op te investeren in de mensen. Lokhorst: “Straal uit, dat je wilt investeren in de mensen. Je hebt ze de komende jaren hard nodig, maar ze voelen zich lamgeslagen.”

Investeren in de mensen

Tijdens de onderhandeling zijn de volgende onderwerpen belangrijk voor CNV Vakmensen:

  1. Een reële loonstijging die boven de inflatie uitstijgt en ook de koopkracht verbeterd.
  2. Langer doorwerken, maar wel op een gezonden en goede manier.
  3. De instroom van jongeren door opleiding en bijbehorende arbeidsvoorwaarden.
  4. Arbeidsomstandigheden en veiligheid verbeteringen.

Loonstijging

Onderhandelaar FNV Vakbond zegt te streven naar een loonstijging van 3,5%. Ook CNV Vakmensen streeft naar een reële loonstijging. Lokhorst: “Bij ons is dat niet anders. We hielden een enquête. Binnen no-time reageerden er 1500 mensen. Hogere lonen is hun belangrijkste wens. Dus die 3,5 procent is realistisch. Daar mogen we niet te ver van af zitten.” Lokhorst vervolgt: “Ik vind dat werkgevers zich bereid moeten tonen om te investeren in de mensen en in de sector.”

Gezond richting pensioen

Voor zowel de werknemer als voor de werkgever ligt er een belangrijke rol in het gezond en vitaal richting pensioen te gaan. “Er gaat geen dag voorbij dat mensen zich zorgen maken over langer doorwerken. Er moet dus een goede ouderenregeling komen. Metaalachtig. Tachtig procent werken, negentig procent loon en honderd procent pensioensopbouw. Zoiets kun je vanaf 57-jarige leeftijd kunnen laten ingaan. Op die manier kun je ouderen fysiek ontlasten, zodat ze makkelijker in staat zijn om de eindstreep op een gezonde manier te halen. Nu moeten mensen doorwerken tot hun 67e. Veel mensen halen dat niet. Bij het werven van jonge mensen helpt dat niet. Hoe leg je hen uit: je haalt het toch niet.” Aldus Lokhorst.

Instroom jongeren

“Er moet een masterplan komen voor het verbeteren van het imago van de branche en de instroom. Daarnaast dringen wij aan op goede randvoorwaarden, zodat bedrijven meer jonge mensen en zij-instromers aannemen. De sector moet aantrekkelijker worden gemaakt en mensen in de bouw hebben behoefte aan perspectief.” Zegt Lokhorst.

Verbeterde arbeidsomstandigheden

Op het vierde punt van CNV Vakmensen ging woordvoerder Lokhorst niet in. De veiligheid op de bouwplaats vormt al enige jaren een belangrijk aandachtspunt binnen de bouwsector.

Bron: CNV Vakmensen, Cobouw, 31 januari 2018

algemeen, voor de werkgever, voor de werknemer

Geef een reactie