De vijf voordelen van tevreden werknemers

Tevreden werknemers zijn logischerwijs vaak gelukkiger met hun baan dan ontevreden werknemers. Dat is in ieder geval de gedachte. De voordelen van blije werknemers zetten we hieronder op een rijtje.

Tevreden werknemers

Werknemers die content zijn met hun baan zorgen voor een goede sfeer op de werkvloer. Daarnaast zijn tevreden werknemers:

  1. Initiatiefruik. Desbetreffende arbeidskracht toont initiatief en voert meer taken uit dan wat er in zijn of haar taakomschrijving staat. Dit heeft een positieve uitwerking op de bijdrage die hij of zij levert aan de bedrijfsresultaten.
  2. Positief. Een positieve werkhouding van een collega draagt bij aan een goede stemming onder alle collega’s. Tijdens één-op-één gesprekken tussen een leidinggevende en een werknemer kan duidelijk worden hoe positief de werknemer is.
  3. Ambassadeurs. Het idee van een ambassadeur is een trotse, hardwerkende werknemer die een extra stapje zet en zo bijdraagt aan het succes van de organisatie.

Ook dragen tevreden werknemers bij aan:

  1. Vriendschappen op de werkvloer. Vriendschappen onder collega’s zorgen voor meer solidariteit. Werkgevers kunnen vriendschappen op de werkvloer bevorderen door bedrijfsuitjes, maar bijvoorbeeld ook door een gezamenlijke dagelijkse lunch.

Daarnaast is er onder tevreden werknemers:

  1. Weinig ziekteverzuim. Personeelsleden die volledig op hun plek zitten en gelukkig zijn met hun baan zijn minder snel geneigd zich ziek te melden bij lichte ziekteverschijnselen, zoals hoofdpijn of een verkoudheid. Het ziekteverzuim is daardoor vele malen lager.

bron: SalarisNet

voor de werknemer

Geef een reactie